Situație HALUCINANTĂ: medici din București au rămas fără asigurare medicală

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 11-02-2018 12:31
Actualizat: 11-02-2018 13:10

România este cu adevărat țara tuturor posibilităților. Medicul Camelia Roibu, de la Spitalul de Arși din Capială, acuză faptul că nu i-au fost plătite contribuțile la CAS și CASS, asta deși i-au fost opriți banii din salariu.

Citește și: Începe marea EPURARE în Guvern: PSD și ALDE schimbă garnitura din ministere

”Din declarațiile actualei direcţiuni, am înțeles că acești bani au fost folosiți pentru plata furnizorilor. Mă întreb cum e posibil ca, acum o lună, spitalul să figureze cu datorii pe site-ul ANAF, iar acum nu mai apare deloc. Poate pentru că statul hoț și impotent s-a hotărât să șteargă iarăși urmele marilor datornici. Şi mă mai întreb cum o să fie, în eventualitatea în care o să ajung pe o targă, într-un spital. O să mă lase acolo, pentru că nu sunt asigurată, deși mie mi s-au oprit banii din salariu”, a atras atenţia medicul Camelia Roiu.

Vasile Barbu, președintele asociației de pacienți, a declarat prin telefon la Realitatea TV, că situația spitalului este critică, deoarece sunt înregistrate datorii uriașe.

"Spitalul are datorii de 8 milioane de lei. Datoriile sunt din ce în ce mai mari, pentru că veniturile sunt tot mai mici. E nevoie de un management acolo pentru că și pacienții vor avea de suferit. Mai sunt și alte spitale în această situație.", a spus Vasile Barbu.