Specialiştii avertizează: Unele alimente pe care le consumi ZILNIC, te pot îmbolnăvi de cancer la plămâni

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 13-02-2018 10:17

Un studiu realizat la Universitatea MD Anderson Cancer Center, din Texas, arată că boala nu e provocată neaparat de fumat . Experții americani au ajuns la concluzia că alimentele bogate în carbohidrați - pâinea albă, fulgii de porumb, etc. - dacă sunt prezente constant în alimentație, cresc în mod cert riscul de îmbolnăvire de cancer pulmonar.

Citeşte şi: Daniel Dragomir cere DECAPITĂRI în masă, după înregistrările EXPLOZIVE: 'Kovesi şi cei implicaţi trebuie SUSPENDAŢI din funcţie de urgenţă ...'

Un studiu realizat la Universitatea MD Anderson Cancer Center, din Texas, arată că boala nu e provocată neaparat de fumat, ci de o alimentație bogată constant în carbohidrați. În acest studiu au fost chestionați 1.905 de pacienți nou diagnosticati cu cancer pulmonar.

Concluzia a fost că, printre persoanele care nu au fumat, consumatorii constanți de carbohidrați erau de două ori mai susceptibili să dezvolte cancer pulmonar, în timp ce, în cazul fumătorilor, riscul a crescut doar cu 31%, comparativ cu cei din grupul cu cel mai scăzut indice glicemic, scrie doctorulzilei.ro.

"Am observat o creștere de 49% a riscului de cancer pulmonar în rândul subiecților cu o alimentație bogată în produse cu un indice glicemic ridicat", spune Dr. Stephanie Melkonian, coautor al studiului.