Kelemen Hunor, reacție dură după demersul PNL și PMP la CCR: 'Un mesaj prost, un mesaj greşit în ceea ce priveşte relaţiile noastre'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 13-02-2018 20:20
Actualizat: 13-02-2018 21:22

Contestarea la CCR de către PNL şi PMP a proiectului de lege privind înfiinţarea Liceului Romano-Catolic de la Târgu Mureş reprezintă ''un mesaj prost şi greşit'', iar acest act normativ nu încalcă niciun principiu al autonomiei, consideră preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. 

"Un mesaj prost, un mesaj greşit în ceea ce priveşte relaţiile noastre şi evoluţia relaţiilor noastre în viitor (relaţiile dintre UDMR şi PNL - n.r.). (...) Constituţia asigură dreptul de a învăţa în limba maternă pentru fiecare cetăţean, dreptul constituţional trebuie aplicat prin diferite mijloace. Dacă autoritatea locală nu este în stare, dacă prin deciziile autorităţilor locale nu se poate aplica, comunitatea aşteaptă ca acest drept să fie pus în aplicare de la statul român, Guvern, Parlament, instituţii ale statutului, deci proiectul de lege nu încalcă niciun principiu al autonomiei", a spus Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează faptul că PMP şi PNL au contestat la CCR proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului catolic de la Târgu Mureş, informează agerpres.ro.

Audiere SURPRIZĂ la DNA Ploiești. Cine a ajuns în fața procurorilor


El a adăugat că de la învestirea Guvernului Dăncilă nu a mai avut o discuţie cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

"Am încercat să îl sun duminică, nu am reuşit să vorbim. Ieri am trimis un SMS în sensul de a argumenta că e o decizie greşită, dar nu am un răspuns nici la SMS", a menţionat preşedintele UDMR. 

Grupurile parlamentare ale PNL şi PMP au anunţat marţi că au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş, adoptat recent de Senat.