Ce spune Laura Codruţa Kovesi despre revocarea din funcţie: 'Nimeni nu m-a întrebat' / VIDEO

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 14-02-2018 20:42
Actualizat: 14-02-2018 21:56

Cutremurul din justiţie apărut ca urmare a înregistrărilor cu procurorul Mircea Negulescu e departe de a se fi încheiat. Laura Codruţa Kovesi ar putea fi revocată de Tudorel Toader, dar şefa DNA anunţă că nu a avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei. Mai mult, Kovesi spune că nu a discutat nici cu preşedintele Klaus Iohannis despre acest caz.

"Sunt în funcţia asta de patru ani. Până nu voi fi revocată, eu sunt în funcţie. Ministrul ştie dacă face sau nu revocarea, eu nu pot răspunde în locul minitrului de Justiţie. Nimeni nu a întrebat. Am informat în scris Procurorul general despre această situaţie. Cererea de extrădare a fost făcută de procurorul de caz.

Singurele explicaţii au fost către procurorul general. El conduce DNA. Legea nu prevede să dăm alte explicaţii altor Instituţii. Aici e vorba de asaltul asupra justiţiei. E un mesaj pentru cei din justiţie nu pentru mine. E un mesaj pentru cei care se luptă cu corupţia la nivel înalt. Nu am avut discuţie nici cu preşedintele ţării, nici cu ministrul Justiţiei.