Donald Trump, decizie neașteptată în 'războiul' cu presa. Va fi primul eveniment de acest gen

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 20-02-2018 19:25
Actualizat: 20-02-2018 20:24

Casa Albă a anunţat luni că preşedintele Donald Trump va asista în 3 martie la dineul anual de la Gridiron Club, dineu ce reuneşte jurnalişti şi oficiali politici. Acesta va fi primul eveniment de acest gen pentru Donald Trump, critic înverşunat al mass-media, informează marţi AFP, conform agerpres.ro

În schimb, Trump nu a decis încă dacă va participa în 28 aprilie la dineul Asociaţiei corespondenţilor de la Casa Albă (WHCA), un alt eveniment important care se derulează la Washington, dar pe care el l-a ignorat anul trecut, a precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Victor Ponta, ieșire violentă la opt ani de la Congresul PSD din 2010: 'Voi lupta pentru acele idei oricât de vitrege sunt condițiile actuale'


Acest dineu de gală se derulează în fiecare an într-un hotel din Washington şi reuneşte 'spuma' presei şi a lumii politice. Din 1980, toţi preşedinţii americani au asistat la acest eveniment - exceptându-l pe Ronald Reagan în 1981, care se refăcea la acea dată după atentatul în care a fost grav rănit -, însă anul trecut Donald Trump a decis să ignore invitaţia. 

El a preferat să participe la un miting al susţinătorilor săi la Harrisburg, statul Pennsylvania, unde s-a declarat încântat să fie departe de "mocirla de la Washington" şi unde a acordat "note foarte proaste" jurnaliştilor. 

Preşedintele Donald Trump are relaţii extrem de proaste cu o bună parte din mass-media, pe care le acuză constant că deformează realitatea pentru a-l acuza şi chiar că mint pur şi simplu.