Laurențiu Rebega, pesimist cu privire la aderarea României în Schengen

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 22-02-2018 18:15

Europarlamentarul Laurențiu Rebega este pesimist cu privire la șansele ca România să adere la spațiul Schengen. „Chiar dacă pare că vântul ne e favorabil, să nu uitam că Austria, Germania și Olanda au spus NU aderării României la spațiul Schengen. Cancelarul social-democrat Christian Kern l-a apostrofat pe Juncker pentru afirmațiile sale „necugetate” referitoare la România. Mark Rutte, premierul Olandei, a evaluat viziunea președintelui Comisiei Europene despre viitorul Uniunii Europene drept „romantică”, iar Hans Michelbach, președintele comisiei de finanțe a Uniunii Creștin Sociale, aliata Angelei Merkel, a declarat răspicat că România și Bulgaria nu îndeplinesc condițiile pentru a se alătura acestei zone”, descrie europarlamentarul român situația de fapt.

Rebega indică și faptul ”că cel mai recent vot din Parlamentul European a arătat că acești sceptici încă există. Și poate că au dreptate… România ar deveni mult mai greu de exploatat, ceea ce e lesne de înțeles că e împotriva intereselor Austriei, Olandei și Germaniei”.

Dacă politicianul român crede că ”despre retorica incorectă a celor trei țări nu are rost să discutăm, este lamentabilă!”,  el întreabă, totuși, ”cum e văzută, la Bruxelles, atitudinea lor față de noi?” și ”Ce faceți, domnilor, cu cetățenii care și-au pierdut încrederea într-o Europa unită?”

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.