ALERTĂ - Viscolul şi valul de aer polar ÎNCHID autostrada A2, Bucureşti-Constanţa

Autor: Alexandra-Maria Cioroianu
Publicat: 26-02-2018 16:20
Actualizat: 26-02-2018 17:23

UPDATE

Circulaţia este întreruptă, luni, pe ambele sensuri ale autostrăzii A2, între Constanţa şi Cernavodă, din cauza viscolului puternic, dar şi ca urmare a unui eveniment rutier.

"Circulaţia rutieră pe tronsonul Cernavodă - Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa este întreruptă pe ambele sensuri, din cauza viscolului puternic şi a unui eveniment rutier în care au fost implicate mai multe utilaje de deszăpezire", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Conform aceleiaşi surse, la kilometrul 160, în zona localităţii Cernavodă, circulaţia rutieră către Constanţa este deviată de pe autostrada A2 pe DN 22C. De asemenea, traficul către Bucureşti este deviat de la Constanţa pe rutele vechi.

UPDATE

Mai multe utilaje de deszăpezire au fost implicate într-un eveniment rutier produs, luni, pe autostrada A2, între Constanţa şi Cernavodă, circulaţia fiind oprită pe sensul către Bucureşti.

"Circulaţia rutieră pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Constanţa - Bucureşti este oprită la km 193, între Constanţa şi Cernavodă. Măsura a fost luată de poliţiştii rutieri după ce mai multe utilaje de deszăpezire au fost implicate într-un eveniment rutier", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii rutieri deviază provizoriu traficul către Bucureşti pe ruta veche, respectiv pe DN 22C.

Pe autostrada A2 vremea este nefavorabilă, viscolind puternic, se mai precizează în comunicat.

Vremea extremă face ravagii în România! Autostrada A2, Bucureşti – Constanţa va fi închisă astăzi. Potrivit România TV, ar fi vorba despre tronsonul dintre kilometrul 220 şi 160, pe sensul către Capitală. Autorităţile au decis să ia această măsură pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. De asemenea, din această dimineaţă sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării. Potrivit meteorologilor, frigul va persista până joi, interval în care temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade.