Eugen Sturza, ministrul Apărării din Moldova, îl atacă dur pe Igor Dodon

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 28-02-2018 18:29
Actualizat: 28-02-2018 18:48

Ministrul Apărării din Moldova, Eugen Sturza, îl atacă pe Igor Dodon, acuzând-l că vrea să țina armata moldoveană într-o stare precară de înzestrare, dar și pentru faptul că dezinformează opinia publică. Într-o postare pe facebook, Sturza lansează aceste atacuri chiar în pragul unei întâlniri pe care Consiliul Suprem de Securitate ar trebui să o aibă săptămâna viitoare, făcând o paralelă cu situația prin care a trecut Ucraina, când armata națională a fost ținută special într-o stare proastă.

„ Sau poate motivul lansării în public de către domnul Președinte a acestei teme în mod manipulator, și includerea ei pe agenda CSS, este tocmai acela de a bloca înzestrarea și modernizare armatei? Încă sper ca domnul președinte Dodon nu dorește ca în Moldova sa se întâmple ce s-a întâmplat în trecut în Ucraina, unde armata era ținută intenționat la un nivel precar de înzestrare. Și sper că domnul Președinte nu va insista ca Republica Moldova sa aibă o armată slabă, una de formă. Dacă subiectul va fi menținut pe agenda CSS, voi avea o poziție fermă, prin care voi susține înzestrarea și modernizarea Armatei Naționale, reformarea, profesionalizarea și eficientizarea ei.„

Citește și: La „Rabla” NU va mai fi acceptată orice RABLĂ! Ce OBLIGAȚIE urmează să introducă un proiect de lege

Aceasta este prima confruntare între președintele pro-rus și ministrul Eugen Sturza, cunoscut ca pro-occidental de la instalarea acestuia în postul de ministrul al Apărării. Sturza a fost învestit acum câteva luni, după ce Igor Dodon a fost suspendat temporar în funcție, iar atribuțiile i-au fost preluate de Eugen Candu, speakerul Parlamentului.