SUA și-au închis ambasada din Turcia: A fost declanșată ALERTA DE SECURITATE

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 05-03-2018 17:19

Forţele de securitate turce au arestat luni la Samsun, în nordul ţării, patru irakieni care plănuiau un atac asupra ambasadei Statelor Unite ale Americii la Ankara, transmite AFP, citând presa turcă.

Cei patru irakieni au fost reţinuţi în oraşul Samsun, de pe litoralul Mării Negre, într-o operaţiune declanşată în urma unei alerte de securitate lansate duminică de ambasada americană. Aceasta a rămas închisă luni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Investiție URIAȘĂ! Ce mare combinat din România a fost modernizat

Conform presei turce, suspecţii au legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). Documentele în format digital găsite asupra lor au fost confiscate.

Duminică, ambasada Statelor Unite în Turcia, vizată de un atentat sinucigaş în 2013, a anunţat că luni va fi închisă pentru public din cauza unei 'alerte de securitate'.

Citește și: În sfârșit, românii cu rate primesc o veste bună! Anunțul făcut, AZI, Banca Națională a României

În urma alertei, autorităţile turce au întărit măsurile de securitate la Ankara şi au lansat o operaţiune împotriva unor presupuşi militanţi ai SI.

Douăsprezece persoane au fost arestate luni în capitală şi împotriva altor opt au fost emise mandate, în cadrul unei anchete care vizează SI, a relatat agenţia Anadolu, precizând că este vorba despre persoane de 'naţionalitate străină', care recrutau combatanţi pentru SI şi aveau contacte cu 'zonele de luptă'.

Citește și: Dezvăluire pe surse! Amenzi USTURĂTOARE pentru aceste importante companii, pe fondul GERULUI!

Turcia a fost vizată în ultimii ani de mai multe atentate sângeroase, atribuite sau revendicate de militanţi kurzi sau de Statul Islamic.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Bekir Bozdag, a declarat luni că mai mult de 4.000 de membri ai SI, dintre care 1.858 de cetăţeni străini, au fost arestaţi de autorităţile turce începând din 2011.

Citește și: Anunț pentru milioane de polițiști! Ce li se va plăti, mai nou .