Sebastian Ghiță, victorie în fața DNA: Decizia magistraților de la Tribunalul Prahova

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 06-03-2018 14:18

Tribunalul Prahova a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a SC Asesoft International SA şi dizolvarea societăţii, în condiţiile în care există o decizie judecătorească prin care se interzice iniţierea procedurii de dizolvare sau lichidare a acestei firme, scrie agerpres.ro

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, în data de 2 martie, o cerere a administratorului judiciar şi a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a debitorului SC Asesoft International SA. 

Faţă de această societate fusese deschisă procedura generală a insolvenţei în noiembrie 2015, la cererea unei creditoare.

Ministrul Justiţiei NU participă la prezentarea bilanţului Parchetului General


Prin decizia din 2 martie, instanţa a dispus, printre altele, dizolvarea societăţii debitoare, în condiţiile în care procurorii DNA Ploieşti au cerut, anul trecut, Tribunalului Prahova interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, firme controlate de Sebastian Ghiţă, puse sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată. 

La acel moment, cererea anchetatorilor a fost aprobată, instanţa prelungind ulterior, de mai multe ori, această măsură preventivă, interdicţia fiind valabilă şi în prezent.

Guvernul anunţă o nouă REVOLUŢIE într-un domeniu-cheie: 'Să dureze 20 de ani'


Conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată, dosarul având ca obiect 'procedura insolvenţei - societăţi cu răspundere limitată' în care SC Asesoft International SA are calitatea de debitor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova la data de 11 august 2014. 

În aceeaşi cauză apar şi câteva zeci de creditori, între care bănci, primării, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi ANCOM. 

Decizia privind intrarea în procedura generală a falimentului a SC Asesoft International SA nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare.