Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează dezbaterea Drepturile în economia digitală: o provocare pentru consumatori

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 14-03-2018 16:02

Evenimentul, organizat în colaborare cu Centrul European al Consumatorilor, are loc vineri, 16 martie 2018, în intervalul orar 10:30 - 14:00, la sediul Biroului din strada Vasile Lascăr, nr. 31 (etajul 9, sala Robert Schuman).

Pornind de la o radiografie a comerțului on-line în România, cu rate anuale de creștere impresionante, vom dezbate teme precum eliminarea blocajelor geografice în achizițiile on-line transfrontaliere, noul regulament privind protecția datelor cu caracter personal și eventualele modificări legislative necesare pentru o mai bună protecție a consumatorilor în cadrul pieței unice europene.

Parlamentul European este reprezentat de către deputații Cristian Preda (PPE), Maria Grapini (S&D) și Răzvan Popa (S&D). De asemenea, printre vorbitori se numără Bogdan Marcel Pandelică, președintele ANPC, Irina Chirițoiu, directorul ECC România, și Florinel Ioan Chiș, directorul Asociației Române a Magazinelor Online. Vor participa și reprezentanți ai procesatorilor plăților electronice și ai magazinelor virtuale.

Dezbaterea este moderată de Dan Cărbunaru, jurnalist.