U BT Cluj a ratat calificarea în sferturile FIBA Europe Cup

Autor: Cornel Dumitrescu
Publicat: 14-03-2018 20:50

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a ratat miercuri, pe teren propriu, calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, după ce a fost învinsă de formaţia olandeză Donar Groningen, cu scorul de 76-69 (37-41), în manşa retur a optimilor. În tur, olandezii s-au impus la scor, cu 103-75, astfel că obţin calificarea în sferturile de finală.

Donar Groningen a încheiat pe primul loc faza a doua a grupelor, cu 10 puncte în grupa L, iar U BT Cluj, cu 9, a fost pe locul 2. Donar Groningen este singura echipă care a învins U în ambele meciuri din grupă (73-72 şi 92-72).

În celelalte partide din optimi se duelează Nizhny Novgorod – Keravnos, Tsmoki Minsk - Sidigas Avellino, Dinamo Sassari - ESSM Le Portel, Telenet Oostende - Mornar Bar, BK Ventspils - Bakken Bears, Egis Kormend - Reyer Venezia şi Juventus Utena - Alba Fehervar.

U Banca Transilvania Cluj a început sezonul în Basketball Champions League, dar a fost eliminată în turul doi de formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, având astfel dreptul de a continua în grupele FIBA Europe Cup.

Alte trei echipe româneşti – Steaua Bucureşti, CSM Oradea, CSU Sibiu – au disputat partide în preliminariile FIBA Europe Cup, dar au fost eliminate în primul sau al doilea tur. U BT Cluj a rămas astfel singura reprezentantă a României în cupele europene, până la disputa cu Donar de miercuri seară, conform news.ro.