SURSE: Cine ar fi propus ruptura CCR de MCV. Zegrean: 'Nu înţeleg această decizie'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 18-03-2018 20:20

Plenul Curții Constituţionale (CCR) a anunţat că și-a manifestat dorința de a nu mai fi implicat în programul delegațiilor Comisiei Europene în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean afirmă că nu înţelege această decizie.

Potrivit unor surse judiciare citate de "Adevărul", iniţiatoarea rupturii dintre CCR şi Comisia Europeană în contextul MCV a fost judecătoarea Mona Pivniceru. Aceasta a formulat propunerea în plenul CCR, iar decizia a fost adoptată prin vot. Sursa citată nu menţionează dacă decizia plenului a fost luată în unanimitate sau au existat şi voturi împotrivă.

Vezi şi: Asta e planta-minune: Te scapă de tuse şi îţi vindecă plămânii

Augustin Zegrean, fostul preşdinte al CCR, a declarat pentru "Adevărul" că discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene se poartă în cheie strict juridică. „Nu se pune problema unei discuţii cu tentă politică. Am participat la astfel de întâlniri cu Comisia Europeană din 2012 până în 2016. Discuţiile erau tehnice, strict juridice. Noi le explicam aspecte ce ţin de activitatea CCR, funcţionarii europeni îşi notau, apoi vedeam că în raportele MCV apăreau multe din explicaţiile noastre. Nu ne-au pus niciodată vreo întrebare politică. Nu înţeleg această decizie a CCR “, a spus Zegrean.

Acesta mai sesizează o schimbare în abordarea CCR. „La aceste discuţii nu participam doar eu, ca preşedinte, ci eram însoţit de toţi colegii magistraţi. S-a întâmplat să lipsească cineva doar când un magistrat nu era în localitate“, a adăugat Zegrean. La ultima întâlnire dintre CCR şi reprezentanţii Comisiei Europene, din partea Curţii a participat doar preşedintele Dorneanu, însoţit de doi funcţionari.

Vezi şi: Reţeta ideală de post: Cum poţi prepara o delicioasă mâncare de mazăre .