Viorica Dăncilă și-a luat consilier un general care a dat în judecată Ministerul Apărării, iar soția lui e angajata MAPN

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-03-2018 22:28

Andrei-Marius Diamescu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. El va avea atribuții în domeniul securității naționale. Diamescu fusese înaintat, în 2004, la gradul de general de brigadă de Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial. Diamescu a fost, în 2009, redactor sef la revista "de studii de securitate si informatii pentru Aparare" a DGIA, Infosfera.

Citește și: Detaliu interesant! Ce a făcut Israela Vodovoz cu o lună înainte să moară

Diamescu a deţinut în 2016 funcţia de director al Direcţiei Speciale din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG). El a dat în judecată MAPN, și a cerut plata ”drepturilor salariale cuvenite prin includerea în solda lunară a unei sume compensatorii corespunzătoare sporului de doctorat în cuantum de 15%, retroactiv începând cu data de 27.01.2014 şi până în luna august 2016.”, având câștig de cauză. În plus, și soția sa lucrează la MAPN.