Viorica Dăncilă detonează BOMBA: Îi cere lui Tudorel Toader să prezinte actul de la Comisia Europeană / DOCUMENT

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-03-2018 19:39
Actualizat: 19-03-2018 19:48

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document care ar arăta ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV. Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să spună, dacă ”în perioada 2012-2018 au mai fost transmise astfel de solicitări Ministerului Justiției, direct ori în alt context.”

Citește și: Detaliu interesant! Ce a făcut Israela Vodovoz cu o lună înainte să moară

”În spaţiul public au apărut informaţii referitoare la documentul oficial transmis de către Comisia Europeană Ministerului Justiţiei, în anul 2012, în cuprinsul căruia se solicitau informaţii cu privire la descrierea situaţiei juridice şi la stabilirea următorilor paşi procedurali în cazurile de presupusă corupţie la nivel înalt, dosare aflate în curs de judecată, care îi vizau pe domnii Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. În urma dezbaterilor din mass-media, şi având în vedere interesul public cu privire la clarificarea unor aspecte extrem de importante, precum şi necesitatea funcţionării României ca stat democratic, suveran şi independent în care funcţionează separaţia puterilor în stat, vă solicit, domnule ministru, cu celeritate, să îmi comunicaţi dacă în perioada 2012 - 2018 au mai fost transmise astfel de solicitări Ministerului Justiţiei, direct ori în alt context”, se arată în documentul premierului.

DOCUMENTUL poate fi CITIT AICI

Comisia Europeană a reacţionat la documentul prezentat duminică seara de Antena 3, despre care s-a spus că ar fi o listă neagră a unor oameni pe care Bruxelles-ul îi dorea condamnaţi.

Într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, reprezentanţa de la Bucureşti a Comisiei Europene afirmă: "Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea 'din surse neoficiale'."