DOCUMENT Cum cerea, în 2012, Comisia Europeană ÎNCLĂCAREA Constituției și acte de la Ministerul Justiției despre anumiți politicieni și afaceriști

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 20-03-2018 23:49

Mihai Gâdea a prezentat, la ”Sinteza Zilei”, o scrisoare a Comisiei Europene adresată ministrului Justiției de la acea dată, Cătălin Predoiu, un act ce precede documentul prezentat în urmă cu câteva zile. Documentul în cauză conține solicitări exprese privind dosare penale aflate pe rol. Documentul datează din martie 2012.

”Oferiți-ne fișele detaliate pentru fiecare dintre cazurile la care facem referire la punctul 48 din chestionarul 1 care au fost trimise în judecată în 2008 sau înainte și care încă nu au primit o sentință finală. Cu privire la fiecare caz, enumerați etapele evoluției la fiecare termen de judecată și motivul oferit pentru fiecare amânare" - se arată în document.

Citește și: Lovitură grea pentru Klaus Iohannis: Ce lege a modificat Comisia Iordache

O altă cerință face referire la ridicarea imunității parlamentarilor, iar Comisia cere o procedură pentru aceasta, încălcându-se, astfel, Constituția.

”Puneți-ne la dispoziție o actualizare cu măsurile luate privind regulile procedurale clare privind ridicarea imunității parlamentare. Puneți-ne la dispoziție o listă de cazuri de corupție care să implice persoane care dețin funcții la nivel înalt sau care au deținut în Guvern sau Parlament, primării sau consilii județene. În fiecare caz, prezentat detaliat” se arată, printre altele, în documentul respectiv.”, se mai arată în documentul prezentat de Antena 3.

Citește și: Tudorel Toader a făcut anunțul: ‘Va fi o lege cu impact financiar’ – Ce proiect pregătește ministerul său .