Dăncilă: Martie trebuie să fie o lună de reflecţie a comunităţii faţă de condiţia economică, socială, culturală a femeilor

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 21-03-2018 12:41

Premierul Viorica Dăncilă a participat la un dineu oferit, cu prilejul zilei Internaţionale a Femeii, de Michele Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România, context în care a vorbit despre măsurile guvernamentale de promovare a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi legislaţia în domeniu, scrie agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la evenimentul desfăşurat marţi, prim-ministrul s-a referit şi la capitolul "Respect şi demnitate pentru femei" din cadrul Programului de guvernare 2018 - 2020, precum şi la Convenţia naţională pentru egalitatea de gen: România Paritară. 

"Luna martie trebuie să fie o lună de reflecţie a întregii comunităţi româneşti şi internaţionale faţă de condiţia economică, socială, culturală a femeilor şi, deopotrivă, o lună în care mesajul legat de principiul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi să devină pilon central al oricărei dezbateri", a afirmat Dăncilă, citată în comunicat. 

Premierul a subliniat, de asemenea, că femeile în România reprezintă un potenţial uman extraordinar, însă prea puţin utilizat. 

"Femeile reprezintă jumătate din populaţie şi sunt majoritare în multe domenii: 64% în cazul funcţionarilor administrativi, 62% în domeniul serviciilor şi aproape 60% ca specialişti în diverse domenii. Dar când vine vorba de corpul legislativ, executiv sau funcţii de conducere, proporţia se reduce la mai puţin de 30%", se spune în comunicat. 

Viorica Dăncilă a precizat că Executivul de la Bucureşti îşi propune, în baza convenţiilor internaţionale şi a Directivelor UE, să alinieze România la state cu tradiţie în democraţie, care au demonstrat faptul că împuternicirea socială, economică şi politică a femeilor poate genera valoare adăugată şi bunăstare socială.