Europarlamentar, reacţie dură la vizita lui Tudorel Toader la Belgrad: 'Stat slab şantajat de corupţi'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 26-03-2018 09:37

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se va afla luni la Belgrad, unde va discuta cu omologul său sârb Nela Kuburović pe tema extrădării lui Sebastian Ghiţă. La rândul său, Ghiţă a anunţat deja că îi va da lui Toader un memoriu prin care va cere suspendarea cererii de extrădare, invocând probele false din dosarul său. Gestul lui Ghiţă provoacă o reacţie dură din partea eurodeputatului Cristian Preda, care afirmă că statul este şantajat de corupţi.

"Aflu că fugarul Ghiță i-a dat întâlnire ministrului Toader la Belgrad, pentru a-i înmâna un memoriu. Tot el le-a solicitat public liderilor PSD-ALDE demiterea ministrului justiției, dacă acesta nu renunță la cererea de extrădare a fostului șef al comisiei SRI fugit în Serbia. Stat paralel? Nu, stat slab șantajat de corupți", scrie Cristian Preda pe Facebook.

Vezi şi: Începe ziua cu stil: Cum să-ți prepari acasă o delicioasă Cafe Mocha

"Abia aştept să ajungă aici (Tudorel Toader – n.r.). Când intră pe treptele Ministerului  Justiţiei, îi dau raportul în mână, că mă gândesc că nu a trăit în România. Să le explice sârbilor că el, Tudorel Toader, a venit cu probe false să extrădaţi un cetăţean. (…) Ştiţi ceva şi cu Tudorel Toader? Ori în căruţă, ori în teleguţă, că aşa duplicitar, nu mai merge", a declarat Ghiţă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat săptămâna trecută că partea română şi-a îndeplinit obligaţiile şi a transmis toate informaţiile solicitate în dosarul de extrădare a lui Sebastian Ghiţă din Serbia. Toader a precizat că luni va avea o întâlnire cu ministrul Justiţiei din Serbia în care se va discuta şi acest subiect.