Cristian Buşoi reacționează la plângerea penală a Gabrielei Firea: 'Dă în gropi cu Bucureştiul, strigă ca din gură de şarpe că nu o lasă PNL'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-04-2018 19:27
Actualizat: 19-04-2018 20:35

Preşedintele PNL Bucureşti, europarlamentarul Cristian Buşoi, afirmă că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl dă în judecată pentru a "închide gura" Partidului Naţional Liberal.

"Faptul că dna Firea mă dă în judecată arată cam cât de tare ar vrea administraţia PSD din Bucureşti să închidă gura PNL şi Opoziţiei în general, ca să nu se mai vadă că dna Firea dă în gropi cu Bucureştiul, fix cum dă Guvernul Dragnea - Dăncilă în gropi cu guvernarea. PNL face o Opoziţie corectă în Bucureşti şi au fost multe proiecte pe care le-am susţinut. Vom susţine tot ce este necesar pentru Capitală, dar companiile Municipalităţii trebuie să fie transparente şi să dea socoteală pentru ce fac, nu ca acum când puzderia de şefuleţi ţin sub lacăt toate informaţiile şi despre buget şi despre achiziţii şi despre strategie, iar dacă presa vrea să afle cine pe ce cheltuie banii în aceste companii este primită cu bodyguarzii", susţine Buşoi, într-un comunicat transmis STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Dezastru pentru Raiffeisen: Amendă uriașă pentru practici incorecte

Potrivit liberalului, Gabriela Firea doar face promisiuni.

"Doamna Firea nu face nimic de doi ani de când este la conducerea Bucureştiului; doar vorbe şi promisiuni şi, mai nou, strigă ca din gură de şarpe că nu o lasă PNL să astupe gropile sau să fluidizeze traficul, să dezvolte infrastructura sau să repare reţeaua de termoficare din Capitală. Dna Firea crede că, dacă ne hărţuieşte pe mine şi PNL prin instanţe, nu o să se mai vadă: dezastrul din traficul din Capitală, gropile în care bucureştenii au început din nou să îşi rupă maşinile, după ani de zile în care această problemă dispăruse, toată galeria de politruci cu care PSD a umplut administraţia Capitalei şi care nu fac nimic, toate proiectele pe care administraţia PSD le tergiversează de doi ani de zile", afirmă Cristian Buşoi.

Citește și: Hagi, atac nemilos la ”CEI DE SUS”: “Suntem niște gâze! Oamenii de sus impart România cum vor”

El subliniază că trebuie aduse argumente clare privind beneficiile companiilor anunţate de Primăria Capitalei.

"Să fie clar: cât timp nu se aduc argumente clare despre cum ar aduce beneficii bucureştenilor aceste companii şi cât timp activitatea lor nu va fi transparentă, PNL Bucureşti nu va putea să accepte cheltuirea banilor bucureştenilor de către aceste companii", conchide Cristian Buşoi.

Citește și: Un gigant din România face concedieri în masă: Sute de oameni dați afară

Primarul general Gabriela Firea a anunţat joi, în debutul şedinţei CGMB, că, în cazul în care nu sunt votate cele trei proiecte privind aprobarea listei bunurilor aferente contractelor de delegare a unor servicii publice către companiile municipale, europarlamentarul Cristian Buşoi va fi chemat în judecată.