TRAGEDIE în lumea presei: Opt jurnalişti, inclusiv de la BBC şi AFP, ucişi de un terorist în timp ce vizitau zona unui atentat

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 30-04-2018 17:06
Actualizat: 30-04-2018 17:07

Nu mai puţin de opt jurnalişti au fost ucişi luni în dublul atentat sinucigaş ce a lovit capitala afgană Kabul. Jurnaliştii, corespondenţi ai unor publicaţii de prestigiu, au fost ucişi într-o a doua explozie, după ce veniseră să vadă scena primului atentat.

O primă explozie a avut loc luni dimineaţă într-o zonă din apropierea sediului serviciilor de informaţii afgane (NDS). Shah Marai, fotograf şef al biroului AFP din Kabul, se afla la faţa locului şi a fost ucis de o a doua explozie la scurt timp după aceea. 

Şeful serviciului foto AFP din Kabul, Shah Marai, a fost ucis în al doilea atentat comis de un kamikaze ce mergea pe jos şi s-a aruncat în aer în mijlocul reporterilor. AFP a anunţat că alţi jurnalişti ucişi erau de la TOLOnews, 1TV şi Al Jazeera. Ulterior, BBC a anunţat că Ahmad Shah, corespondentul său, se află printre cei ucişi.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat dublul atentat sinucigaş comis luni la Kabul lângă sediul serviciilor de informaţii afgane şi care a costat viaţa a peste 20 de persoane, printre care un fotograf al AFP, informează France Presse şi dpa. 

După un prim atac comis de un kamikaze, "apostaţii forţelor de securitate, mass-media şi alte (persoane) au venit la locul operaţiunii, unde un frate kamikaze i-a surprins cu jacheta explozivă", potrivit unui comunicat semnat de provincia Khorasan, filiala afgană a SI, şi postat pe mesageria Telegram. 

Gruparea jihadistă a precizat că doi atacatori sinucigaşi au murit în atentat, care a făcut de asemenea 110 răniţi.