„Fixeur", lungmetrajul regizat de Adrian Sitaru, proiectat în Argentina și Paraguay

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 07-05-2018 13:53

Lungmetrajul „Fixeur", regizat de Adrian Sitaru, care a reprezentat propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, va fi proiectat în cadrul Festivalului de Film European din Argentina şi Paraguay.

SOCANT Un cineast din Africa de Sud a fost ucis de o girafă pe un platou de filmare

Filmul, care a avut premiera la Festivalul de la Toronto din 2016, va fi proiectat în Argentina, la Buenos Aires (7 mai), Rosario (5 - 9 iunie), Cordoba (31 iulie - 4 august), şi în Paraguay, la Asuncion (21 - 25 mai), transmite Institutul Cultural Român de la Madrid.

„Fixeur", cel de-al cincilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, cu un scenariu semnat de Claudia şi Adrian Silişteanu, vorbeşte despre dilemele morale asociate profesiunii jurnalistice. El spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din Bucureşti al Agenţiei France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franţa îi dă acestuia ocazia să se afirme. Totuşi, pe măsură ce ancheta jurnalistică înaintează, Radu înţelege că înverşunarea cu care vrea să-şi facă meseria nu îl duce la rezultatele la care se aştepta.

Din distribuţie fac parte Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni şi Cristian Ilinca.

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, montajul - de Mircea Olteanu, de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu, de scenografie - Gina Călin, iar de costume - Adina Bucur. Producători sunt Anamaria Antoci şi Adrian Silişteanu, iar co-producător este Jean des Forêts.

„Fixeur” este o producţie 4 Proof Film (România), în coproducţie cu Petit Film (Franţa), realizată în asociere cu Domestic Film, DaKINO Production şi Movie Production Entertainment. Filmul a fost dezvoltat în cadrul CineLink – Sarajevo Film Festival şi Les Arcs 1950 Co-production Village.