Tudorel Toader, reacţie sarcastică la achitarea lui Ponta: 'Întrebaţi la Cotroceni'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 11-05-2018 10:41
Actualizat: 11-05-2018 21:15

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, reacţionează scurt şi sarcastic la decizia ÎCCJ de a-l achita pe Victor Ponta, în dosarul Rovinari-Turceni, în care procurorii DNA cerea şase ani de închisoare pentru fostul premier.

Întrebat de STIRIPESURSE.RO ce înseamnă această achitare, din perspectiva sa de ministru al Justiţiei, pentru DNA şi conducerea instituţiei, Tudorel Toader s-a rezumat la un comentariu scurt: "Întrebaţi la Cotroceni!"

Comentariul ministrului Toader vine după ce joi, în pledoaria de la Curtea Constituţională, a afirmat că în cazul DNA "curg achitările şi abuzurile", în timp ce preşedintele ignoră acest lucru şi refuză să o demită pe Laura Codruţa Kovesi. Comentariul ministrului face trimitere şi la faptul că preşedintele Iohannis i-a cerut demisia lui Victor Ponta, în 2015, tocmai din cauza punerii sub urmărire penală în dosarul Rovinari-Turceni.

Vezi şi: Realitate sau doar vis frumos? Cum poţi slăbi 8 kilograme într-o lună, în timp ce dormi

Fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi, joi, de magistraţii instanţei supreme în dosarul "Turceni - Rovinari", în care au fost judecat pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă. Decizia instanţei nu este definitivă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi atacată de procurori.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta şi pentru Dan Şova. Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorul DNA a solicitat condamnarea lu Victor Ponta pentru fals în înscrisuri sub semnătura privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani şi şi o pedeapsă complementară în cazul acestuia.

Vezi AICI reacţia lui Victor Ponta!