Prima reacție a fostului judecător CCR, Toni Greblă, după ce a fost achitat

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 11-05-2018 13:23
Actualizat: 11-05-2018 14:37

Fostul judecător CCR, Toni Greblă, a fost vineri achitat de ÎCCJ. Acesta a spus vineri la Antena 3 „că judecătorii dovedesc din ce în ce mai mult că judecă după probele de la dosar și nu după niște ținte stabilite de SRI și DNA”.

„Am spus încă de la începutul urmăririi penale și de la chemarea la DNA că n-am nicio legătură cu acuzațiile și am ales să demisionez de la CCR pentru că vulnerabiliza activitatea Curții, supusă de multă vreme unor presiuni nepermise. S-a încercat și s-a reușit reținerea mea pentru 24 de ore, tocmai pentru a creea o mai mare presiune asupra judecătorilor. (...) Judecătorii au hotărât în unanimitate că nu sunt nici măcar indicii că s-ar fi comis vreo infracțiune. DNA a perseverat și a trimis dosarul în judecată. (...) Soluția este cea firească, iar judecătorii dovedesc din ce în ce mai mult că judecă după probele de la dosar și nu după niște criterii, ținte stabilite de SRI și DNA”, a spus Greblă, la Antena3.

Întrebat dacă a fost țintă din cauza legilor Big Brother pe care urma să se pronunțe CCR, Greblă a afirmat: "Coldea și alții de la SRI împreună cu DNA au simțit că legile Big Brother le erau foarte utile pentru a face execuții sumare și au fost supărați pe acest lucru. Efortul de investiție în aparatură și programe adecvate era de peste 200 mil de dolari, atfel încât să dea un exemplu CCR și exemplul l-au dat prin mine".

Lovitură DEVASTATOARE pentru DNA - Toni Greblă, ACHITAT de ÎCCJ

Fostul magistrat CCR a mai spus că cel mai mult l-a deranjat faptul că a fost plimbat în cătușe și că întreg dosarul i-a afectat familia.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţiona şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.