Poliţia anchetează incidentul de la Muzeul Satului. Cel puţin 10 case vandalizate (FOTO)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 12-05-2018 13:55
Actualizat: 12-05-2018 14:11

Poliţia Capitalei anchetează incidentul din noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, unde persoane necunoscute au intrat ilegal. Din primele informaţii, prezentate în exclusivitate de STIRIPESURSE.RO şi oferite de conducerea muzeului, se pare că intruşii nu au furat nimic, doar au lăsat gunoaie şi urme de noroi.

Vezi şi: Redă sănătatea dinţilor: Pasta de dinţi pe care o poţi prepara acasă

"În urma informațiilor apărute în mass media, polițiști din cadrul Secției 2 s-au deplasat la sediul muzeului Dimitrie Gusti - Muzeul Satului pentru verificări. Pe parcursul nopţii nu a existat nicio sesizare din partea muzeului, prin care să se reclame vreo infracţiune de furt. La acest moment, polițiștii împreună cu persoane din conducerea instituției verifică perimetrul. Vom reveni", a transmis Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cel puţin 10 case din incinta muzeului au fost vandalizate.

"Nu a dispărut niciun obiect din Muzeul Satului. Inventarele s-au făcut. Este doar u uşă deschisă. Se pare că cineva a venit de pe lac şi s-a jucat aici cu nişte sticle şi alăsat urme. Dar nu avem niciun obiect dispărut din muzeu, doar lacătul de care v-am spus. Nu au fost profesionişti. A fost cineva care a intrat cu barca, nu ştiu în ce fel. Am sesizat poliţia, sunt obligată să o sesizez. Acum scoatem imaginile de pe camere şi ar trebui să vedem pe cineva", a declarat managerul Muzeului Satului, pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: Secretul longevităţii din Asia: Sucul care previne cancerul .