Iohannis s-a dezlănțuit la adresa Guvernului Dăncilă! Mesaj DUR pentru Liviu Dragnea: 'Nu merge aşa, ghinion'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 12-05-2018 17:36
Actualizat: 12-05-2018 21:29

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la Blaj, că pilonii pe care se construieşte un stat eficient sunt statul de drept, stabilitatea fiscală, politica externă predictibilă, care însă au fost puse în pericol în ultimul an prin aşa-zise reforme, ultima ”de mare insucces” fiind Legea salarizării, care nu este o reformă, ci un eşec.

Preşedintele a precizat că îşi doreşte o ţară puternică bine ancorată în Europa şi în valorile europene.

”Stat de drept, stabilitate fiscală, politică externă predictibilă, nu aşa ca acum, politică externă responsabilă sunt pilonii pe care se construieşte un stat eficient”, a subliniat Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

”Trebuie să ştim: a - ce vrem, b - să lucrăm toţi pentru acelaşi lucru. (...) Pentru a evita catastrofe politice care până la urmă se răsfrâng asupra fiecărui român, trebuie să fim înţelepţi şi să acţionăm astfel încât să construim o Românie viabilă acum şi pentru viitor”, a continuat şeful statului.

Petre Daea, avertisment pentru fermierii români: 'Sudez ușile la APIA în 15 mai'

Preşedintele Iohannis a susţinut că tocmai valorile despre care a vorbit - stat de drept, stabilitate fiscală, politică externă predictibilă şi responsabilă - ”au fost puse în pericol în ultimul an prin aşa-zise reforme”, dintre care a amintit ”ultima de mare insucces - aşa-numita reformă a salariilor”. ”Aşa ceva nu putem numi reformă, este un eşec. Astfel de eşecuri trebuie evitate pentrut că au repecursiuni în timp”, a subliniat preşedintele.

”Şi-au făcut pesediştii un calcul să dea mai mulţi bani la oameni, dar banii nu au fost şi atunci au luat de la autorităţile locale. (...) Bunăstarea nu se va produce dând bani pe hârtie, ci când oamenii vor câştiga real mai bine, comunităţile vor fi mai bogate. A mai fost unul care a crezut că le ştie pe toate şi că viitorul va fi de aur. Nu merge aşa, ghinion, cu unul care se crede mai deştept şi că le ştie el pe toate”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului le-a mai spus celor prezenţi să nu se aştepte la îmbunătăţiri cu actualul guvern, care nu performează, nu are rezultate bune.