Jurnalistul care a dezvăluit dopajul de stat din Rusia a primit viză pentru Campionatul Mondial: Inițial, fusese refuzat

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 16-05-2018 06:30
Actualizat: 16-05-2018 07:18

Autorităţile ruse au ridicat interdicţia de a participa la Cupa Mondială decretată contra unui jurnalist al televiziunii publice germane. Hajo Seppelt a dezvăluit scandalul de dopaj din Rusia.

Autorităţile ruse i-au refuzat viza jurnalistului german Hajo Seppelt, care a dezvăluit dopajul de stat din Rusia, solicitată pentru a urmări Cupa Mondială de fotbal din această vară. Seppelt primise acreditare din partea FIFA pentru a transmite de la competiţia ce va fi găzduită de Rusia, între 14 iunie şi 15 iulie.

Citește și: Plecare la pachet! Doi oameni de bază părăsesc PRO TV-ul

"Partea rusă ne-a informat că Hajo Seppelt va putea merge la Cupa Mondială", a scris ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, pe Twitter.

Seppelt a solicitat acreditare ca trimis al postului regional SWR, care aparţine ARD, scrie news.ro.

Citește și: Sorin Grindeanu a dezvăluit ce va face cu banii ANCOM! „S-a strâns o sumă considerabilă”

În decembrie 2014, ARD a difuzat documentarul lui Hajo Seppelt "Dopaj confidenţial: cum îşi fabrică Rusia învingătorii", evocând, pe baza unor mărturii, un sistem de dopaj generalizat în atletism.

Documentarul, care a făcut mare vâlvă, a dus la o primă anchetă a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). Documentarul a fost urmat de alte reportaje, între august 2015 şi iunie 2016, care au acuzat Rusia de continuarea încălcării regulilor.

Citește și: Schimbare de proporții la vârful afacerii lui Ion Țiriac! Cine preia frâiele acesteia .