ÎMBRÂNCELI în Piața Victoriei între jandarmi și șoferii veniți din Moldova - LIVE VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-05-2018 19:36
Actualizat: 19-05-2018 22:59

UPDATE

Protestatarii, care au plecat sâmbătă dimineață din Iași spre București, cu mașinile, în semn de nemulțumire față de lipsa autostrăzile, vor să intre cu autovehiculele în Piața Victoriei pentru a protesta. Jandarmeria le-a blocat accesul pentru că nu au autorizație.

"Nu au autorizație să intre în Piața Victoriei cu mașinile. Este ilegal sa parchezi în Piața Victoriei și nu au nici aprobare. Persoanele se pot duce acolo să protesteze, dar fără autovehicule. Am discutata cu Poliția Rutieră și le-am pus în vedere că trebuie să se deplaze", a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtătorul de cuvând al Jandarmerei București.

Citește și: Alertă maximă în București! Un copil a murit după ce ar fi mâncat shaorma, iar părinții sunt în stare gravă

Aproximativ 60 de autovehicule au blocat traficul pe Șoseaua Kiseleff, pe sensul de mers dinspre Arcul de Triumf spre Piața Victoriei.

Câteva sute de mașini au pornit, în marș, sâmbătă dimineață, din Iași spre București, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din zona Moldovei.

Citește și: PNL continuă să șocheze! Pe cine ar dori candidat la Primăria Capitalei (surse)

Vehiculele participante la marş s-au deplasa pe două coloane din municipiul Iaşi, tranzitând judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Ialomiţa și Ilfov.

UPDATE

Jandarmii le-au permis protestatarilor să intre în Piața Victoriei, dar nu pentru a staționa, ci pentru a o tranzita.

Citește și: Ingrid Mocanu, apel către judecători: „Scenele sunt penibile!”

Știrea inițială

Peste o mie de şoferi din Moldova au ajuns la protest în centrul Capitalei, cu scopul de a le atrage atenţia guvernaţilor asupra lipsei linfrastructurii rutiere. Protestatarii n-au fost lăsaţi de forţele de ordine să pătrundă în Piaţa Victorie şi, potrivit Realitatea TV, au avut loc câteva incidente minore. ”Vrem autostradă!” au scandat protestatarii, care au claxonat intens. "Moldova vrea acasă, jandarmii nu ne lasă", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă" și "Rușine, rușine", au strigat protestatarii.

Scopul marșului de protest este obligarea factorilor responsabili de dezvoltarea infrastructurii rutiere să-și asume măsuri concrete, transparente și reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzilor din Moldova, a autostrăzii A 8, Ungheni – Iași – Târgu Mureș precum și a autostrăzii A 7, Suceava – Bacău – București.

Citește și: Surpriză de proporții! Cine se va ocupa de plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă! Rolul lui Horodniceanu

Acţiunea de protest a fost iniţiată de două asociaţii civice din Iaşi. De acolo au plecat două coloane de maşini, una prin Târgu Frumos - Bacău, iar cealaltă prin Vaslui.