Cozmin Guşă, despre plecările din PSD: 'Dragnea conduce partidul în nume personal, alături de o clică'

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 25-05-2018 11:35

Plecările din PSD spre PRO România sunt o evadare din clica formată de Liviu Dragnea în cadrul PSD, acuză analistul politic Cozmin Guşă, conform Realitatea Tv.

”Am văzut tot felul de epitete - 'șobolani', 'trădare' -.Treburile sunt clare. Nu doar Ponta, ci și alți lideri PSD cred că pun la cale un fel de gest patriotic de a scăpa PSD de Dragnea. Nu se prea pleacă din PSD, mai ales când e la putere. Aceste plecări sunt de natură nu să destabilizeze PSD, ci să-l transforme din PSDragnea în PSD”, a explicat Cozmin Gușă.

Cei care urmăresc asta vor ca în primă fază să contribuie la căderea Guvernului Dăncilă, care este un ”dezastru național”, și apoi, prin destabilizarea lui Dragnea și a clicii lui, să poată organiza fel de fel de mișcări politice prin care PSD să-și revină fără actualul său lider, eventual cu cei care au plecat la Pro România, care vor reveni în PSD-ul nou, arată Cozmin Gușă.

”N-am nicio îndoială că Tudose, Andronescu și alții o să contribuie la destabilizarea lui Dragnea. Vor contribui la încercarea responsabilă de a da jos acest Guvern Dragnea condus de Viorica Dăncilă. Dragnea este singurul președinte PSD care conduce partidul în nume personal, alături de o clică pe care și-a impus-o. Apoi și-a dat jos doi prim-miniștri pentru că nu i-au făcut pe plac”, a precizat consultantul politic.

Cozmin Gușă cataloghează acest demers drept un ”joc subteran extrem de eficient și responsabil”, pentru că de la Victor Ponta în jos toți cei care au beneficiat de funcții din partea PSD au datoria de a contribui la recâștigarea partidului", arată sursa citată.