Paşi DECISIVI pentru organizarea SUMMIT-ului dintre Coreea de Nord şi SUA. Anunţul lui Donald Trump

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 27-05-2018 23:51
Actualizat: 28-05-2018 07:54

O delegaţie de oficiali americani a călătorit în Coreea de Nord pentru pregătiri privind potenţialul summit dintre cele două ţări

O delegaţie SUA a călătorit în Coreea de Nord duminică pentru a lua parte la discuţii pregătitoare înaintea unui potenţial summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un, conform declaraţiilor a trei oficiali americani pentru CNN.

Vezi şi: Concluzia specialiștilor: ce PROBLEME DE SĂNĂTATE ascunde albirea prematură a părului

Printre cei care au făcut deplasarea se numără şi ambasadorul american în Filipine, Sung Kim.

De asemenea, o delegaţie americană a plecat în acest weekend către Singapore pentru a stabili detaliile logistice ale summit-ului, în timp ce oficialii din Coreea de Nord se vor concentra pe subiectele discutate la summit.

Summit-ul, care a fost iniţial programat pentru 12 iunie în Singapore, a fost anulat săptămâna trecută de Donald Trump care, într-o scrisoare către Kim, a făcut referire la comentariile oficialilor nord-coreeni, care l-au numit pe vicepreşedintele american Mike Pence „un politician marionetă”.

Totuşi, Trump pare să se fi răzgândit. El a declarat că discută cu nord-coreenii pentru a organiza summit-ul, iar sâmbătă a precizat că „data va fi tot 12 iunie în Singapore. Acest lucru nu s-a schimbat”.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că discuţii tehnice vor avea loc între SUA şi Coreea de Nord în curând şi că deznodământul acelor discuţii va arăta dacă summit-ul de pe 12 iunie va mai avea loc. El a adăugat că se aşteaptă ca atât discuţiile cât şi summit-ul să decurgă „fără probleme”.

Vezi şi: Carnea de pui nu se găteşte chiar atât de uşor: Cinci greşeli majore pe care toată lumea le face .