Primul pacient transplantat pulmonar în România a fost externat

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 07-06-2018 14:43

Primul pacient transplantat pulmonar în România a fost externat, joi, de la Spitalul Colentina, acolo unde a urmat un tratament post-transplant pentru recuperarea funcțiilor respiratorii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Bărbatul de 36 de ani, care a suferit primul transplant pulmonar realizat în României, a fost externat, joi după-amiaza, acesta fiind transportat la domiciliul său cu ajutorul unei ambulanțe.

Pacientul a fost internat la Spitalul Colentina din Capitală în urmă cu aproximativ trei săptămâni, unde a urmat un tratament pentru reabilitare respiratorie, după aproximativ o lună de la operația suferită la Spitalul Sfânta Maria.

Citește și: Cercetătorii ne recomandă să PLÂNGEM! Beneficiile surprinzătoare pe care plânsul le are asupra sănătății

La începutul lunii mai, a avut loc al doilea transplant, tot la Spitalul Sfânta Maria din București.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luna trecută, că pacienţii români vor putea fi trataţi, în continuare, post-transplant la Viena. Decizia fost luată în contextul unor discuţii dintre demnitar şi asociaţiile de pacienţi.

Sorina Pintea a specificat că există mai mulți pacienți din România care au nevoie de transplant pulmonar și se află pe listele de așteptare.