Donald Trump le atrage atenția procurorilor că NU îl pot CONDAMNA în ancheta rusă: 'Am dreptul absolut să mă graţiez' - VIDEO

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 10-06-2018 03:30
Actualizat: 10-06-2018 00:07

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat vineri că nu este ”deasupra legii”, repetând că are ”dreptul absolut” de a se graţia în anecheta cu privire la o eventuală complicitate cu Rusia în campania prezidenţială americană din 2016, relatează AFP.

”Eu nu sunt deasupra legilor. Vreau ca nimeni să nu fie deasupra legilor”, a declarat el pentru presă la plecarea de la Washington către summitul G7 în Québec.

Citește și: EXCLUSIV! Dezastru în sistemul medical! Pacienții în mare pericol! De ce nu vor mai putea primi pacienții bilete de trimitere

”Da, am dreptul absolut să mă graţiez. Dar nu o voi face, pentru că nu am făcut nimic rău”, a adăugat el, scrie news.ro.

”Nu a existat o complicitate. Nu a existat vreo obstrucţionare, este o ficţiune creată în întegime şi o vânătoare de vrăjitoare”, a dat asigurări preşedintele.

Citește și: S-a aflat! Ce premiu pun la bătaie cei de la Pro TV pentru noua emisiune “Ninja Warrior România”

Trump a provocat un val de indignare luni, după ce a declarat că are ”dreptul absolut” să se graţieze singur, într-un mesaj postat pe Twitter, referindu-se la ancheta cu privire la o complicitate între echipa sa de campanie şi Moscova în campania în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016 şi la o eventuală ”obstrucţionare a justiţiei”.

El şi-a multiplicat, de mai multe luni, criticile cu privire la această anchetă efectuatăde către procurorul special Robert Mueller, un fost director FBI respectat atât de republicani, cât şi de democraţi.

Citește și: Breaking News! Ce a decis instanța în dosarul Dragnea

Experţi au păreri împărţite cu privire la această autograţiere, iar politicieni democraţi şi republicani au avertizat cu privire la consecinţele politice ale unei asemenea decizii.