Semnal puternic din SUA, pentru Kovesi: Vrem să continuați pe același drum

Autor: George Traicu
Publicat: 18-06-2018 15:43
Actualizat: 19-06-2018 08:45

Adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, a afirmat luni, la Bucureşti, că România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nu ar fi putut să viseze.

"Din perspectiva Statelor Unite, trebuie să spun cât de important este progresul pe care l-a făcut România în a avea un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie puternice. Nu vreau să mă implic în dezbaterile interne şi în politica internă, dar vreau să vă spun că toţi aliaţii şi America susţin instituţiile anticorupţie. Sunteţi un model. Dacă vă uitaţi, sunt puţine ţările care au sistemul judiciar pe care îl aveţi voi şi cred că asta ar trebui să inspire şi să îi încurajeze pe români să dezvolte pe mai departe aceste instituţii, care sunt foarte importante pentru democraţia României. Aţi făcut progrese şi nu vrem să faceţi un pas înapoi", a declarat Wess Mitchell.

"România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nici nu ar fi putut să viseze", a declarat Wess Mitchell, într-un discurs susţinut la Facultatea de Drept din Bucureşti relatează agerpres.

”Nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției. Ați făcut pași istorici. Știți din comunism ce periculoasă e corupția. Lupta anticorupție necesită legi și un sistem judiciar bun, e nevoie de lideri puternici.

Instituțiile din sistemul judiciar apără legile care sunt un simbol al civilizației occidentale. Nimeni nu e mai presus de lege, aceasta e esența Occidentului. Firmele sunt foarte pregătite să investească

Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele cetățenilor și pentru modelul pe care îl reprezintă România în regiune”, a mai spus Wess Mitchell.


Totodată, el a făcut referire la faptul că economia României este una dintre cele mai dinamice din Europa.

"România este parte din Uniunea Europeană. A crescut Produsul Intern Brut. Economia din România este una dintre cele mai dinamice din Europa, cu o creştere de aproape 7 procente, anul trecut", a spus Wess Mitchell.

Potrivit acestuia, România este un simbol al libertăţii la frontiera estică, ceea ce demonstrează şi mai mult faptul că ţara noastră s-a dezvoltat în regiune şi a devenit un punct geopolitic foarte important.

  • Nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției. Ați făcut pași istorici. Știți din comunism ce periculoasă e corupția. Lupta anticorupție necesită legi și un sistem judiciar bun, e nevoie de lideri puternici.
  • Instituțiile din sistemul judiciar apără legile care sunt un simbol al civilizației occidentale. Nimeni nu e mai presus de lege, aceasta e esența Occidentului. Firmele sunt foarte pregătite să investească
  • Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele cetățenilor și pentru modelul pe care îl reprezintă România în regiune

Nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției. Ați făcut pași istorici. Știți din comunism ce periculoasă e corupția. Lupta anticorupție necesită legi și un sistem judiciar bun, e nevoie de lideri puternici.

Instituțiile din sistemul judiciar apără legile care sunt un simbol al civilizației occidentale. Nimeni nu e mai presus de lege, aceasta e esența Occidentului. Firmele sunt foarte pregătite să investească

Vrem ca România să continue pe acest drum pentru binele cetățenilor și pentru modelul pe care îl reprezintă România în regiune