Traficanţi INGENIOŞI. Ţigări de contrabandă, aduse în România cu drona

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 18-06-2018 16:33
Actualizat: 18-06-2018 16:34

Aproape 1.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană au ajuns în România, la Sighetu Marmaţiei, transportate de o dronă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, remis, luni, AGERPRES.

Conform acestuia, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a observat, duminică, un aparat de zbor de mici dimensiuni care se deplasa spre pe teritoriul României, dinspre Ucraina. "Colegii noştri au procedat la monitorizarea acestuia iar la scurt timp au observat cum acesta a lăsat două colete pe o stradă din municipiul Sighetu Marmaţiei. Imediat, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au reţinut un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, în vârstă de 38 de ani", precizează comunicatul citat.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 990 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.400 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări su aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.