Klaus Iohannis lansează un AVERTISMENT GRAV Guvernului: 'O spun foarte franc! Ar anula orice șansă' - VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-06-2018 13:28
Actualizat: 19-06-2018 14:02

Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Miroslav Lajcak. A fost acceptată, la finalul conderinței de presă susținută de cei doi, o singură întrebare, de la Digi 24. Aceasta s-a referit la evaluarea pe care Guvernul o face pe tema mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

”O să fiu foarte franc! O astfel de decizie ar anula instantaneu orice șansă de a fi votată membru nepermanent în Consiliul de Securitate, nu acum, ci și pe viitor. Decizia nu e la Guvern, acolo se face o evaluare. Dacă vor să facă, să facă, nu am primit nicio informație despre stadiul acestor evaluări.”, a avertizat Klaus Iohannis.

Citește și: Pierderi URIAŞE ale fraţilor Becali – afacerile s-au PRĂBUŞIT

De partea cealaltă, șeful Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite a spus că fiecare țară face ce vrea, dar trebuie să respecte rezoluțiile ONU.

”Ca preşedinte al Adunării Generale nu am dreptul să comentez acest lucru. Însă vreau să subliniez două lucruri. În primul rând, avem o serie de rezoluţii adoptate de Adunarea Generală şi de Consiliul de Securitate care se ocupă de acest subiect şi aş vrea să vă reamintesc că aceste rezoluţii formează de fapt partea dreptului internaţional. Rezoluţiile spun că statutul Ierusalimului trebuie să fie negociat între israelieni şi palestinieni şi trebuie să rezulte din aceste negocieri şi trebuie respectat de toate statele membre ale Naţiunilor Unite.”, a spus Miroslav Lajcak.

Citește și: La întrecere cu Simona Halep: Ce mașină de lux și-a cumpărat Cristina Neagu .