Primarul ales Andrei Năstase tună și fulgeră după ce alegerile de la Chișinău au fost invalidate: 'Plahotniuc este acel care a comandat această hotărâre'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-06-2018 22:27
Actualizat: 19-06-2018 23:33

Rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău, câștigate de pro-europeanul Andrei Năstase, nu au fost validate în instanță, anunță agora.md

„Cunoaștem cu cine avem de a face, cu o mafie pentru care nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți pentru orice. Nimic nu recomanda o asemenea hotărâre. Eu mi-am dorit participarea presei la ședință. Asta s-a vrut. S-a tărăgănat până în noapte. Eu fac un îndemn către toți - să nu facem absolut nimic în această seară”, a declarat primarul ales Andrei Năstase.

"O decizie arbitrară, încălcare a legii. Nimic nu recomandă această decizie. Asta s-a vrut, s-a tărăgănat. Atât a trebuit, două ore jumatate ca judecatoarea să ajungă la o concluzie vădit eronată. Plahotniuc este acel care a comandat această hotărâre. În această țară exista un individ care se teme să-și piardă libertatea", a adăugat acesta.

Andrei Năstase a mai adăugat că va contesta decizia la Curtea de Apel și roagă cetățenii să participe în mod pașnic la proteste.