România e în PERICOL: Procedură de INFRIGEMENT

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 26-06-2018 00:04

România riscă din nou infrigement din partea Uniunii Europene, avertizează fostul ministrul al Tursimului Mircea Dobre, pe Facebook. Totul după ce ţara noastră nu ar fi luat măsurile impuse de UE în domeniul turismului.

Citeşte şi: Românii de rând nici nu visează aşa ceva! Care sunt cele mai MARI pensii din sistemul Ministerului Apărării Naţionale

"În lunile noiembrie şi decembrie 2017 am dezbătut public un proiect de hotărâre de guvern privind înfiinţarea FNGPT (Fondul Naţional de Garantare a Pachetelor de Servicii Turistice) care trebuia să funcţioneze în subordinea FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, n.r.). Vreau să mulţumesc colegilor din Ministerul Turismului şi a celor de la FNGCIMM pentru profesionalismul şi implicarea realizării acestui Fond prin care se urmărea garantarea tuturor pachetelor de servicii turistice achiziţionate de toţi cetăţenii României dar, din păcate, acest FNGPT nu se va mai realiza. De ce nu se va mai realiza? La această întrebare trebuie să ne răspundă Darius Vâlcov şi Bogdan Trif - ministrul Turismului. Totodată, trebuie să menţionez că nici până în acest moment, Directiva Europeană 2302/2015 (noua legislaţie europeană care garantează pachetele de servicii turistice achiziţionate de persoanele fizice) nu a fost transpusă în legislaţia naţională. Este obligatoriu ca această directivă să intre în vigoare de la 1 iulie 2018 (peste 8 zile), în toate statele UE, lucru care este aproape imposibil să se întâmple în România şi incompetenţii acestui guvern care trebuiau să se ocupe de această problema (Andruşcă Dănuţ - Ministrul Economiei, şi Trif Bogdan - Ministrul Turismului) vor duce România în infringement datorită neimplementării legislaţiei europene în domeniul turismului", a scris Dobre pe pagina sa de Facebook.