Ludovic Orban îi avertizează pe membrii PSD care vor să meargă la Palatul Parlamentului, în ziua moțiunii: 'Să nu facă această prostie. E posibil să iasă rău'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 26-06-2018 22:00

Ludovic Orban a afirmat, referitor la o manifestație a susținătorilor PSD-ALDE, la votarea miercuri în Parlament a moțiunii de cenzură, când vor veni la Palatul Parlamentului și susținători ai Opoziției, să nu facă această prostie, pentru că e posibil ca nimeni să nu poată controla ce se poate întâmpla.

"N-am nimic să manifeste, dar să manifeste în altă parte decât acolo unde au fost anunțate protestele Opoziției. Îi sfătuiesc să nu facă această prostie pentru e posibil să iasă rău acolo. Și așa în clanul din jurul lui Dragnea, dacă vin cu astfel de provocări nimeni nu mai poate controla ce se poate întâmpla. Și Jandarmeria. Nu poți să vii la intimidare cu motoarele ambalate, în țestoase, să intervină. Întotdeauna acești oameni s-au manifestat pașnic, și-au strâns gunoaiele. Sunt oameni frumoși, inteligenți. Dar se pare că sunt unii speriați de bombe și, în paranoia lor, și-ar imagina că acești oameni reprezintă un pericol pentru ei. Reprezintă, dar la vot", a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la o emisiune difuzată marți seară de Realitatea Tv.

Citește și: Vechea lege a asociaţiilor de proprietari a fost înlocuită: Ce reguli se vor modifica

Senatorul PSD, Claudiu Manda, a anunțat că miercuri, când va fi votată moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Dăncilă, este posibil să fie prezenți în fața Parlamentului susținători ai PSD-ALDE. Și Ludovic Orban a transmis un mesaj simpatizanților PNL să iasă în stradă în ziua moțiunii. Întrebat, luni seară într-o emisiune difuzată de Antena 3, dacă sunt șanse să vină susținătorii coaliției PSD-ALDE la Parlament în ziua moțiunii de cenzură, Claudiu Manda a răspuns scurt: "Da. S-ar putea să vină".

Chestionat ce se poate întâmpla dacă, în ziua votului moțiunii vor fi la Parlament și susținătorii PSD-ALDE și cei ai Opoziției, Manda a replicat: "Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict. Numai că ce vedem azi că se întâmplă, inclusiv la nivelul Parlamentului, s-ar putea să își dorească în continuare, cei care vin acum, protestatarii astfel de acțiuni. Am luat și măsuri în Parlament, însă te poți gândi că susținătorii USR vin la restaurant, să ia furculița și apoi să fugă cu fuculița prin Parlament."

Citește și: Mihai Fifor a făcut anunţul! Se pun la bătaie 200 de posturi-Despre ce este vorba

Președintele PNL, Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj simpatizanților formațiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moțiunii, atât în țară cât și în București.

La rândul său, președintele USR, Dan Barna, a anunțat luni că aleșii formațiunii pe care o reprezintă au intrat în grevă japoneză, urmând ca până miercuri să poarte banderole albe la mână. Mai mult, USR cheamă oamenii în stradă, pe timpul votului moțiunii de cenzură.

Citește și: Indicele Robor nu dă semne să stagneze: A ajuns la cel mai mare nivel din mai 2014 .