PER: `Cioloș, să tacă pe subiectul modificării legislației electorale!`

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 26-06-2018 23:22

Ecologistii critică dur solicitarea fostului premier Dacian Ciolos de modificare a legislatiei electorale in sensul scăderii sau chiar eliminării acestuia:

”Julien, “colegul” lui Ponta de la Toulouse a stat azi în primul rând, alături de ONGurile protestatare, într-o conferință de presă în care au fost reluate, practic, solicitările partidelor mici din ultimul timp. Vorbim aici despre diminuarea pragului electoral și mai ales despre alegerea primarului în două tururi, apel făcut și de Partidul Ecologist Român în ultimele luni.

Elementul de noutate al conferinței de presă nu este reprezentat de mesaje, căci ele sunt deja cunoscute, ci de maniera penibilă de a pune în centru pe cel care este, de facto, vinovat de situația actuală. Da, căci în 2016, Prim- Ministrul Dacian Cioloș a refuzat emiterea unei OUG în privința alegerilor primarilor în două tururi de scrutin, făcând astfel cadou celor din PSD (și PNL), mandatele primarilor din prezent. Cu alte cuvinte, Dacian Cioloș se face vinovat pentru nerevenirea la regula alegerilor în două tururi, fapt ce a accentuat și mai mult “degradarea” democrației românești, gestul său rămânand ca o 'pată neagră' în istoria modificărilor procesului electoral. Așadar, cel care astăzi strigă către PSD, “grupare mafiotă”, este cel care i-a ajutat să se dezvolte!

Este posibil ca gestul lui Julien din 2016 să fi fost chiar o recompensă pentru modul în care o grupare de culise l-a inventat și l-a așezat în fotoliul de Premier, pe ușa din dos, după demisia lui Victor Ponta. Acea grupare ar putea fi chiar gașca de susținere a lui Dragnea, după cum se aude prin “târg”, care a și preluat apoi PSD. Pare un schimb echitabil de servicii. Cioloș se intersectase și cu Tăriceanu, atunci când l-a numit Secretar de Stat. Mai putem adauga și episodul numirii sale ca și Comisar European. Toate acestea sub aripa politică împotriva căreia se poziționează astăzi.

Cioloș condamnă “stilul mafiot” care l-a susținut în toate funcțiile publice, cheamă oamenii în stradă  împotriva ”grupării mafiote” pe care chiar el a girat-o și uită de OUGurile emise de el și tehnocrații săi, fără să consulte pe nimeni.”, susține președintele PER, Dănuț Pop, într-un comunicat de presă.