PER: Relansarea eșuată a unui mort politic

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 30-06-2018 22:04
Actualizat: 01-07-2018 11:52

Ecologiștii critică dur reintrarea în politica mare a președintelui de onoare al UNPR, Gabriel Oprea. Prin vocea președintelui PER, Dănuț Pop, aceștia susțin că avem a face cu ”relansarea eșuată a unui mort politic”.

”Narcisism și mult teatru. Așa pare să se rezume apariția lui Gabriel Oprea de aseară. A fost o relansare eșuată. Acest general împăiat și scos din nou la înaintare, nu poate oferi nimic bun românilor. Și s-a văzut. Este atât de plin de el încât nu își dă seama că a depășit cu mult limita narcisismului. Cunoscut ca om al Serviciilor și "general" de 4 stele, are grijă să repete expresia “interes național’ deși a demonstrat că o face doar la nivel declarativ. Acest general- Izmană , este mânat doar de propriului interes. Nu a vrut să își asume riscul de a se pronunța în favoarea sau împotriva lui Dragnea și ai lui. Este deja cunoscut că multe măsuri luate de guvernele liderului PSD, dezavantajează românii, dar Oprea a refuzat să vorbească despre aceste lucruri evidente. Crezând că pozează într-o virgină nevinovată, a lăsat să se înțeleagă că așteaptă oferte de colaborări politice, nedorind să supere, mai ales pe cei de la putere. În realitate, este aceeași cocotă politică, dispusă să reaplice practicile care l-au consacrat și să pupe acolo unde trebuie.

Mare parte a mesajului transmis s-a bazat pe binele făcut în anii de glorie, punându-se deci într-o situație penibilă, dacă ar fi să traducem proverbul românesc “laudă de sine nu miroase a bine”. Pentru că i-au murit lăudătorii, iar slugile și secretarele l-au abandonat, într-un stil de om mare, Oprea face apel la reunire, către armata și rezerviști, în jurul unor valori comune ca patriotismul, disciplina și “marile proiecte” despre care a vorbit mereu, dar în realitate nu s-au concretizat.

Întrunind caracteristicile lui Gabriel Oprea se realizează portretul unui fost bodyguard ajuns pe cai mari, devenit doctor prin slugărnicie, care ridică la rang de valori incompetența, analfabetismul politic și obediența. Deci, nu e de mirare că a refuzat să critice actuala garnitură guvernamentală, deoarece se aseamănă. Este regretabil că acest personaj, ajuns printr-o conjunctură să aibă o funcție de Stat, își permite să vorbească despre armata României, disciplina militară și despre interesul național. A spus doar minciuni. Însă comportamentul nonverbal l-a dat de gol. Aranjarea repetitivă a sacoului cât și mutarea frecventă a paharului din față, i-au trădat siguranță și neutralitatea pe care a vrut să le transmită atunci când vorbea de Dragnea, Kovesi, Iohannis sau Victor Ponta, despre tăierile de porc ori întrunirile ascunse de ochii lumii. Cred cu tărie că reînvierea acestui mort politic va dauna României de mâine. Se auzise înainte că le promitea parlamentarilor să îi scape de dosare dacă vin la UNPR. Poate așa va proceda și acum. Acest om face de rușine adevărații Generali ai României și este un reprezentant al statului paralel.”, se spune in comunicatul de presă.