Un CUNOSCUT om de afaceri se implică în salvarea sportivilor blocați într-o peșteră din Thailanda. CUM vor interveni companiile lui Elon Musk

Autor: Andreea Traicu
Publicat: 07-07-2018 17:58

Omul de afaceri Elon Musk a anunțat că va trimite o echipă de ingineri din cadrul companiilor SpaceX și Boring în Thailanda, pentru a celor 13 sportivi blocați în peștera Tham Luang, relatează site-ul postului CNN și USA Today, informează Mediafax.

Mai multe companii ale lui Musk ar avea potențialul de a ajuta la salvarea celor 13 sportiv, inclusiv tehnologia de radar dezvoltată de Boring Co. și Space X. Compani Boring Co a început recent să construiască tunele care permit transportul de mare viteză.

Guvernul thailandez a publicat vineri un comunicat de presă prin care a confirmat că echipa lui Musk va ajunge în Chang Rai sâmbătă. Directorul executiv de la Tesla a confirmat că se află în discuții cu oficialii thailandezi.

Vezi și: DOLIU - A murit unul dintre autorii celebrelor benzi desenate Spider Man

"Inginerii de la SpaceX și Boring Co vor pleca în Thailanda mâine pentru a vedea dacă pot fi de ajutor Guvernului. Sunt, cel mai probabil, multe aspecte care sunt greu de apreciat dacă nu ne aflăm acolo în persoană", a declarat Musk pe platforma de microblogging Twitter.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declarați dispăruți în data de 23 iunie. După ce aceștia au intrat în subteran, ploaia torențială a cauzat inundarea peșterii.