Detaliile care te feresc de boli - Cum depozităm diverse tipuri de carne în frigider

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 09-07-2018 09:35

Atâta timp cât carnea se refrigerează la o temperatură de 4 grade sau chiar mai joasă, există probabilitatea de a se dezvolta bacterii sau chiar mucegai. Doar pentru o perioadă de timp, deoarece timpul diferă în funcție de tipul de carne și modul în care a fost tăiată. Carnea care se colorează în maro în frigider sau are un miros ușor sulfuric, de exemplu, poate fi consumată în continuare, scrie Exquis.ro.

Pentru acele momente în care nu sunteți siguri de prospețimea cărnii, vă prezentăm câteva modalități care vă pot ajuta să decideți daca carnea mai poate fi păstrată în frigider sau trebuie depozitată în congelator.

Carnea de vită

Bucațile întregi de carne de vită se păstreaza mai bine decât carnea tocată. E.coli provoacă toxiinfecția alimentară, asociată de cele mai multe ori cu carnea de vită. Această bacterie poate fi distrusă prin gătit, dar poate reapărea dacă carnea nu este manipulată sau fiartă corespunzător, potrivit digi24.ro.

Friptura , grătarul sau cotletele rezistă aproximativ 3-5 zile în frigider.

Carnea tocată (inclusiv carnea de hamburger) este mai prelucrată și rezistă 1-2 zile maxim, mai scrie sursa citată.