Europarlamentarul Norica Nicolai, după anunțul privind revocarea lui Kovesi de la DNA: 'Nu a acționat Klaus Iohannis, ci președintele'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 09-07-2018 10:39

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, luni, după anunțul privind revocarea Codruței Kovesi de la șefia DNA, că ”sentimental președintele nu ar fi vrut să ia această decizie niciodată”, dar că ”nu a acționat dl. Klaus Iohannis, ci președintele” care a dovedit că respectă statul de drept.

Augustin Zegrean sare în apărarea lui Kovesi: 'Nu s-a ținut de scaun, și-a făcut datoria așa cum se cuvine'

”Este o decizie normală. Dincolo de partizanatele politice și de interesele electorale, președintele a dovedit că știe să respecte statul de drept, care începe cu respectarea Consituției și a deciziilor Curții Constituționale. Bănuiesc că, sentimental, președintele nu ar fi vrut să ia această decizie niciodată, date fiind relațiile cu DNA și, în special, cu dna Kovesi, dar nu a acționat dl. Klaus Iohannis, ci președintele. Cred că asta l-a determinat să nu anunțe personal această decizie, ci să o facă prin intermediul purtătorului de cuvânt”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele Consiliuului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.