Ciclistul Fernando Gaviria a câştigat etapa a 4-a a Turului Franţei

Autor: Roxana Ghiorghian
Publicat: 10-07-2018 21:20

Ciclistul columbian Fernando Gaviria (Quick-Step) a câştigat marţi, 10 iulie, la sprint, etapa a 4-a a Turului Franţei, disputată pe distanţa de 195 km între La Baule şi Sarzeau, în timp ce belgianul Greg Van Avermaet a rămas lider, scrie Mediafax.

Fernando Gaviria, care a câştigat şi prima etapă din actuala ediţie, s-a impus in extremis în faţa campionului mondial, slovacul Peter Sagan (Bora), şi a germanului Andre Greipel (Lotto-Soudal), sosiţi în acelaşi timp cu învingătorul - 4 h 25 min 01 sec. Columbianul de 23 de ani a reuşit al nouălea succes din acest sezon şi al 34-lea din cariera sa.

În clasamentul general conduce Greg Van Avermaet, 13 h 33:56, urmat de coechipierul său american Tejay Van Garderen, cu acelaşi timp, britanicul Geraint Thomas (Sky), la 3 sec, belgianul Philippe Gilbert (Quick-Step), 5 sec, Julian Alaphilippe (Franţa/Quick-Step) şi Bob Jungels (Luxemburg/Quick-Step), ambii la 7 sec etc.

Citește și: FC Voluntari și-a întărit lotul cu 12 jucători

Nici finalul rundei nu a fost lipsit de peripeţii. O căzătură la mijlocul plutonului nu i-a privat pe sprinteri de posibilitatea de a se lupta pentru victorie, însă l-a întârziat pe unul dintre favoriţii la top 10. Ilnur Zakarin (Katusha) a piedut 59 de secunde. De asemenea, Tiesj Benoot (Lotto Soudal), văzut de unii specialişti cu şanse la tricoul alb, a pierdut orice şansă la general, venind la 10 minute de învingător.

Miercuri, 11 iulie, va avea loc etapa a 5-a, 204,5 km între Lorient şi Quimper. E o rundă pentru puncheuri, pe drumuri cu un alt profil, sinuoase, înguste şi accidentate. Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert sau Julian Alaphilippe vor fi printre protagoniştii etapei.