Donald Trump a fost UMILIT în Scoția, țara mamei sale: Ce i-a făcut premierul scoțian liderului american

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 14-07-2018 10:13

Preşedintele american Donald Trump petrece weekendul în Scoţia, țara mamei sale, alături de soţia lui, într-una dintre staţiunile lui de lux. Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a refuzat să se întâlnească cu el, iar un protest amplu este programat să aibă loc sâmbătă la Edinburgh.

Cuplul Trump va sta la Turnberry, la sud-vest de Glasgow, unde va petrece sfârşitul de săptămână înainte ca preşedintele american să se întâlnească cu Vladimir Putin la Helsinki, scrie news.ro.

Citește și: O nouă alertă dată în România! Lidl retrage aceste produse de pe piață

După ce la Londra a fost primit de Theresa May, dar şi de proteste, Trump a fost întâmpinat pe aeroportul din Glasgow de un prezentant al guvernului britanic, şi nu de prim-ministrul scoţian, critic vehement al administraţiei sale.

Staţiunea de golf din Turnberry a fost inaugurată de Trump pe 24 iunie 2016, la o zi după referendumul britanic privind părăsirea Uniunii Europene.

Citește și: Gabriel Oprea mai are doar o șansă! Anunțul făcut de jurnalista Emilia Șercan

În 2006, Trump a promis că va construi pe 567 de hectare în apropiere de Aberdeen cel mai mare teren de golf din lume. Propunerea a fost bine primită de guvernul de la acea vreme, iar Trump a devenit un ambasador scoţian la nivel global. Însă localnicii s-au opus, iar consilierii locali au respins proiectul.

Relaţia dintre părţi s-a îmbunătăţit când Trump a promis că va crea 6.000 de locuri de muncă şi va investi 1 miliard de dolari.

Citește și: Legea a fost publicată, chiar azi, în Monitorul Oficial! De la 1 ianuarie 2019, toți angajații pot primi asta

Trump Organisation a cheltuit 100 de milioane de dolari şi a angajat în jur de 650 de persoane, temporar şi permanent, însă insistă că staţiunea este în curs de dezvoltare.