INCIDENT grav la Mina Lupeni: Mineri răniţi şi blocaţi la trei kilometri de la intrare, după surparea unei galerii

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 18-07-2018 09:23
Actualizat: 18-07-2018 10:33

Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulţi salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ, transmite MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, Călin Dumitrescu, a declarat că primele informații arată că cei doi mineri prinși în subteran sunt conștienți.

Vezi şi: Descoperire a cercetătorilor canadieni: Condimentul care previne cancerul de colon

„A fost un accident la mina Lupeni. Sunt două persoane rănite. Din primele informații, ar fi conștienți. Nu au fost încă scoși la suprafață”, a spus Dumitrescu.

Potrvit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

„A fost o surpare miercuri, în jurul orei 08.00. Au fost prinși doi mineri, unul este bine, s-a ajuns și la celălalt. I se acordă primul ajutor. Erau în mină", a declarat Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, în caz de nevoie, un elicopter îl va prelua pe miner şi îl va transporta la un spital din Bucureşti. Solicitarea a fost deja transmisă, SMURD, iar medicii sunt pregătiţi să intervină.

Vezi şi: Ce trebuie să faci dacă te înțeapa o albină. Marea greșeală care trebuie evitată .