ULTIMĂ ORĂ Tudorel Toader, despre candidații cu 'cântec' de la șefia DNA: 'Nu mă antepronunț'

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 23-07-2018 16:40
Actualizat: 23-07-2018 16:51

Ministrul Justiției, răspuns categoric cu privire la candidații pentru șefia DNA.

Amintim că, astăzi, în cursa pentru șefia DNA s-au înscris nu mai puțin de patru candidați. Tudorel Toader a anunțat că înscrierile vor lua final la ora 17:30, atunci când lista cu candidați va fi postată pe site-ul Ministerului Justiției. Întrebat cum comentează problemele avute de unii dintre candidați, care au fost cercetați de superiori, cu referire la Florentina Mirică, care a fost implicată în mai multe scandaluri, Tudorel Toader a comentat că '' Acum zece minute erau patru, pe care îi știți. La orele 17:30 se termină perioada de depunere a dosarului. La 17:30 vom anunța oficial pe pagina Ministerului, cu nume și prenume, candidații care s-au înscris, după care mâine se verifică îndeplinirea condițiilor. Eu mă antepronunț să spun că ăla nu e bun, ăla nu e bun? Toți sunt valoroși!".

În cursa pentru funcţia de procuror şef al DNA s-au înscris Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din Direcţia Naţională Anticorupţie, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA, şi Cristian Lazăr, procuror şef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ și procuroarea Elena Grecu. Aceasta lucrează din 2015 ca şefă a Biroului Juridic al DNA, structura centrală. Anterior, a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Citește și: Noul șef al Poliției Municipale Vaslui are o datorie de 25.000 de euro la un hoț de bancomate - Datele apar în declarația de avere .