Solicitare din PNL către Dragnea: Să cereți AZI demisia ministrului Daea. Comparația dintre incinerarea unor porci cu Auschwitz este sinistră

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 26-07-2018 10:16

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a transmis o scrisoare deschisă președintelui PSD Liviu Dragnea în care îi solicită acestuia să ceară chiar azi demisia din funcție a ministrului Daea pentru comparația dintre incinerarea unor porci și lagărul nazist de la Auschwitz:

“Domnule Liviu Dragnea,

Comparația ministrului Petre Daea dintre incinerarea porcilor atinși de virusul pestei cu cel mai mare lagăr de exterminare nazist este sinistră și trădează o lipsă gravă de empatie, de decență și smerenie în fața uneia dintre cele mai mari tragedii ale umanității. Declarația ministrului Daea nu poate fi tratată cu indulgență și nu ar trebui asociată cu o funcție publică. De aceea, este obligatoriu să cereți azi demisia sa din guvern.

În calitate de promotor proclamat al relației cu statul Israel, nu mai puteți susține un astfel de om în guvern. Se impune să vă asumați o poziție tranșantă în legătură cu declarația sa. Când îi veți cere demisia din funcție? Cum credeți că va fi văzută la Tel Aviv această declarație? Este mesajul acestuia reprezentativ pentru PSD și pentru guvern? Vă asumați să îl mai mențineți în funcție cu toate consecințele pe care acest lucru le implică pentru relațiile româno-israeliene?”