Aproape 1.200 de refugiaţi adăpostiţi în Liban au revenit în Siria, deşi situaţia este încă periculoasă

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 28-07-2018 22:58

Aproximativ 1.200 de refugiaţi sirieni au părăsit Libanul sâmbătă pentru a se întoarce în ţara lor de origine la bordul unor autobuze închiriate de guvernele libanez şi sirian, informează Reuters.

De mai multe luni, Libanul cooperează cu Damascul pentru revenirea în Siria a mai multor mii de refugiaţi voluntari sirieni.

Televiziunea oficială siriană a informat, la rândul său, că aproape 1.200 de refugiaţi au trecut graniţa pentru a se întoarce acasă.

"Vom asista în perioada următoare la întoarcerea a sute de mii de refugiaţi instalaţi în Liban", a declarat generalul Abbas Ibrahim, directorul Securităţii generale libaneze, citat de Al Manar, canalul de televiziune al Hezbollahului libanez.

Citește și: Clotilde Armand publică LISTA beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

Aproximativ un milion de refugiaţi sirieni - ceea ce reprezintă un sfert din populaţia libaneză - au fost găzduiţi de Liban, potrivit datelor ONU, 1,5 milioane, conform guvernului libanez.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, a avertizat în martie că întoarcerea refugiaţilor sirieni în ţara lor este prematură, deoarece situaţia este încă instabilă şi periculoasă.