Lovitură pentru Donald Trump. Începe procesul fostului său șef de campanie, Paul Manfort

Autor: George Traicu
Publicat: 30-07-2018 19:09

Procesul care îl privește pe Paul Manafort, șeful de campanie a lui Donald Trump în timpul alegerilor din 2016, va începe săptămâna aceasta și se așteaptă să clarifice modul în care milioane de dolari proveniți de la companii din Ucraina au ajuns în conturile sale bancare, anunță The Independent, conform mediafax.

Nu se cunosc insă detalii cu privire la faptul că Moscova ar fi avut vreo implicație în timpul campaniei electorale din 2016.

Procesul în care sunt cercetate faptele comise de Paul Manafort se referă la serviciile de consultanță oferite de acesta partidului pro-rus din Ucraina în anul 2014 și la implicarea sa în campania prezidențială a lui Viktor Ianukovici.

Cu toate acestea, se așteaptă ca implicațiile acestui caz să fie unele de amploare.

Procesul se bazează pe o investigație a comisarului special Robert Mueller, fost director FBI, și a echipei sale.

Procesul care va începe marți, va include declarațiile cu privire la legăturile de afaceri și relațiile externe ale omului căruia Trump i-a încredințat campania sa prezidențială.

Procurorii au anunțat că în fața instanței vor fi chemați aproximativ 35 de martori, inclusiv cinci cu imunitate și vor încerca să demonstreze faptul că Manafort a spălat mai mult de 30 de milioane de dolari (22,9 milioane de lire sterline), venituri provenite din serviciile de consultanță politică desfășurate în Ucraina și a evitat să plătească impozite în SUA.

Paul Manafort, în vârstă de 69 de ani, neagă toate acuzațiile: "Continui să îmi mențin nevinovăția", a spus el la începutul acestui an într-o declarație publică.