Emanuel Macron se va întâlni cu Theresa May pentru a discuta despre Brexit

Autor: George Traicu
Publicat: 31-07-2018 18:44
Actualizat: 31-07-2018 20:42

Președintele francez Emmanuel Macron va purta o serie de discuții cu primul ministru britanic Theresa May în cadrul unei reuniuni care se va desfășura la reședința prezidențială din sudul Franței, a anunțat marți Palatul Elysee, unde se pare că vor vorbi despre Brexit, informează Reuters, preluată de mediafax.

O sursă de la Palatul Elysee a transmis că Emmanuel Macron și Theresa May se vor întâlni la Fort Bregancon lângă Toulon vineri după-amiază, întâlnire ce va fi urmată de o cină privată la care vor participa Macron împreună cu soția sa Brigitte și May alături de soțul său Philip.

Oficial nu a fost transmisă nicio agendă a întâlnirii, însă în cursul zilei de marți secretarul britanic pentru Afaceri Externe Jeremy Hunt s-a întâlnit cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian la Paris pentru a discuta despre Brexit.

Într-un interviu acordat pentru un post de radio francez, Hunt a subliniat dorința ca Uniunea Europeană să i-a mai în serios propunerile Marii Britanii în ceea ce el numește un ”pragmatic și rezonabil” punct în megocierile privind Brexit.